TUINAANLEG

GRONDWERKEN • BESTRATING & KLINKERWERKEN • TERRASSEN • BEREGENINGSINSTALLATIE • VERLICHTING • TUINAFSLUITING

Grondwerken:

Iedere tuinaanleg begint met de grondwerken: werkzaamheden die zijn bedoeld om de ondergrond van uw tuin geschikt te maken voor tuinwerkzaamheden, zoals beplanten, bestraten of bebouwen.

We gebruiken hiervoor kleine, handzame machines zoals shovels en mini-gravers, die uw tuin niet beschadigen. Uiteraard verzorgen we ook de afvoer van de grond.

Groot en klein grondverzet, U kunt bij ons terecht voor de volgende grondwerken:

 • Sleuven graven voor fundering, riolering, kabels en water- en elektriciteitsleidingen
 • Uitgraven van vijvers, waterpartijen en zwembaden, inclusief de voorbereidingen voor de plaatsing van vijverfolie of voorgevormde kunststofvijvers
 • Rooien van bomen en struiken, zand aanvullen en egaliseren: egaliseren is vakwerk, door onze lasergestuurde machine kunnen we de bodem snel en slim tot op de millimeter nauwkeurig egaliseren
 • Spitten en bemesten van uw tuin: gun uw tuin een goede start: wij voegen meststoffen en kalk toe voor een optimale vruchtbaarheid. Onmisbaar voor een fris gazon en prachtig bloeiende borders.
 • Uitgraven van opritten, terrassen, parkeerplaatsen en paden.
 • Via onze vaste leveranciers kunnen we snel alle soorten zand, grind en natuursteen leveren voor een betaalbare prijs.

Bestrating en klinkerwerken: benadruk de vorm en stijl van uw tuin

De sierbestrating is een belangrijk onderdeel van uw huidige of toekomstige tuin. Het benadrukt de vorm, structuur en stijl. Een goed ontworpen tuin wordt er nog fraaier door. We verzorgen de deskundige aanleg en geven een eerlijk advies, zodat u een juiste keuze kunt maken uit het enorme aanbod.

We werken alleen met degelijke, betrouwbare materialen

Het is belangrijk dat de sierbestrating en het klinkerwerk over 15 jaar ook nog steeds een mooie uitstraling heeft. De klinkers en sierbestrating wordt gelegd door ons eigen team. De Vandervelden-kwaliteit is dus gegarandeerd.

Een greep uit ons aanbod:

 • Betonklinkers: ook verkrijgbaar in extra groot formaat, de megategels van 1 meter bij 1 meter.
 • Gebakken klinkers: gebakken kleiklinkers blinken vooral uit door hun natuurlijke charme. Met getrommelde klinkers gaat u nog een stap verder: ze zien er ouder uit en geven een nostalgisch effect.
 • Grind: In combinatie met de honinggraad structuurplaten kunnen we gemakkelijk een stabiele grindvloer leggen in uw tuin of voor uw oprit. Door de honinggraadstructuur blijft het grind beter liggen en er ontstaan geen vervelende kuilen of sporen ontstaan.
 • Kasseien: een echte klassieker onder de sierbestrating. Bijzonder stijlvol en waterdoorlatend.
 • Natuursteen: klinkers en tegels: iedere tegel is uniek en de duurzaamheid heeft zich al lang bewezen.

 

Bijzondere toepassing voor tuinen van gezinnen met jonge kinderen:

Valdempende matten: ideaal voor gezinnen met jonge kinderen. Springen op de trampoline of ravotten in de tuin is geen enkel probleem meer. Ook toepasbaar onder zwembaden, zodat het gras niet kapot gaat.

Terrassen: Wij maken uw favoriete plek in uw tuin extra bijzonder

Het terras is natuurlijk veruit de populairste plek in de tuin. Anton Vandervelden Tuinaanleg & onderhoud zorgt ervoor dat u kunt genieten in stijl.

Neerstrijken op uw terras voor een glaasje wijn na een lange werkdag? Met z’n allen aan de tuintafel voor een onvergetelijk familiefeest.. Het terras een drukke extra kamer van uw woning. En dan besteedt u toch de nodige zorg aan de afwerking? Wij geven advies over de soorten tegels en overige verhardingen.

Vandervelden Terrastips:

 • Probeer ook eens een terras van tropisch hardhout voor een verrassend effect, eventueel in combinatie met graniet. 
 • Kies voor stijl met de grote keramische tegels voor een prachtig eindresultaat.
 • Speel met de vormen. Kies voor een cirkel of een rechthoekig terras voor een ruimtelijke effect!

Aanleg van een beregeningsinstallatie in uw tuin: automatisch de juiste hoeveelheid water op de juiste plek

Altijd een fris groen gazon en mooi bloemende planten zonder dat u dagelijks veel tijd kwijt bent met het geven van water? Dan is een beregeningsinstallatie op maat een slimme, tijdbesparende oplossing.

Beregeningsinstallaties zijn bovendien verkrijgbaar voor een aantrekkelijke prijs. Wij verzorgen de totale aanleg, inclusief beregeningsplan en het onderhoud.

Onderhoudsplan voor beregeningsinstallatie

Bij regelmatig onderhoud gaat uw beregeningssysteem jarenlang mee. Anton Vandervelden Tuinaanleg & onderhoud maakt een onderhoudsplan op maat. Zo bent u helemaal klaar voor de warmere, zonnigere toekomst door de opwarming van het klimaat.

Een beregeningsinstallatie bestaat uit de volgende onderdelen:

 • Waterpompen: De krachtbron van een goede beregening voor het besproeien van u w moestuin, gazon of borders.
 • Sproeiers: beregeningssproeiers zijn er in vele soorten en maten, zowel bovengronds als verzonken.
 • Pop-up vernevelaars: speciaal bedoeld voor de beregening van een bloemenborder.
 • Programmeerklokken: het is mogelijk om de beregeningsinstallatie te automatiseren. Erg handig als u tijdens hete dagen overdag afwezig bent. Een regenvoeler zorgt ervoor dat uw tuin alleen besproeid wordt als er onvoldoende neerslag valt.
 • Magneetkleppen: de magneetkleppen worden in de drukleiding geplaatst, ondergronds of bovengronds. Magneetkleppen zijn een oplossing om een grote tuin te kunnen beregenen als de waterputcapaciteit klein is.

Ook voor de plaatsing van vijverpompen en dompelpompen

Naast deze beregeningsinstallaties kunnen we ook vijverpompen en dompelpompen leveren. Vijverpompen zorgen voor mooie waterfonteinen en houden het water in beweging, de dompelpompen zijn bijvoorbeeld geschikt voor de drainage van laaggelegen drassige tuinen.

Verlichting: geniet ook ’s avonds van een sfeervolle tuin

Met de juiste verlichting geniet u ook tijdens de aangename avonden van uw tuin. Bovendien kunt u met de juiste buitenverlichting een pronkstuk van uw tuin in de schijnwerper zetten

We verzorgen de totale aanleg van uw verlichtingsplan

In samenwerking met de tuinarchitect tekenen we voor u een gedetailleerd verlichtingsplan uit. Indien gewenst regelen we alles, inclusief de aanleiding van de kabels en leidingen en de plaatsing van de lichtarmaturen.

De voordelen van buitenverlichting:

 • Functionaliteit en veiligheid: tuinverlichting is handig om een tuinpad, de oprit en de voordeur te verlichten. Dat is handig in gebruik en geeft een veilig gevoel.
 • Met tuinlampen zorgt u voor een intieme sfeer.
 • Blikvangers in uw tuin, zoals mooie bomen, kunstwerken of fonteinen, plaatst u in de schijnwerper voor een spannend effect.

Tuinafsluitingen: functionele afscheidingen met iets extra’s

Zoekt u een tuinafsluiting, dan kunt u bij ons terecht voor de plaatsing van verschillende soorten afrasteringen, schuttingen, hekwerken, tuinschermen enzovoort.

Tuinafscheidingen zijn verkrijgbaar in allerlei soorten, afmetingen, hoogten en kleuren. Bovendien moet u bij de juiste keuze ook letten op het design, de gewenste stevigheid en veiligheid en het benodigde onderhoud.

Uw adres voor de vakkundige plaatsing van de bijvoorbeeld de volgende tuinafsluitingen:

 • Houten tuinafsluitingen: houten tuinschermen of schuttingen met verticale of horizontale houten planken.
 • Gaashekwerk: betaalbare oplossing met een lange levensduur door een beschermende coating, met of zonder bovenbuis en verkrijgbaar in zeer veel verschillende kleuren.
 • Kastanjehekwerk: afsluitingen van kastanjehout voor een rustieke, landelijke uitstraling van uw tuin.
 • Ericamatten: heidematten zijn opgebouwd uit gevlochten takjes heidekruid voor een onderhoudsvriendelijk en modern eindresultaat.
 • Schanskorven: de steenkorven zijn een stijlvol alternatief door de spannende combinatie van gebroken natuursteen en metaal, de vuurkorven voor uw terrashaard zorgen voor een intieme sfeer op uw terras.
 • Houten poorten: voor een elegante entree.

Ontdek onze
TUINTIPS

Verwijderen van groene aanslag

Het verwijderen van groene aanslag kan op verschillende manieren.
Enerzijds zijn er industriële middelen. Deze zijn vrijwel overal te krijgen in doe-het-zelf-winkels, supermarkten, tuincentra, …

Hou bij het gebruik van deze middelen steeds de voorgeschreven dosis in acht en hou er rekening mee dat ze het best worden gebruikt bij droge perioden. Er zijn ook alternatieve methoden om groene aanslag te verwijderen. Let er wel bij op dat sommige middeltjes niet altijd even milieuvriendelijk of blijvend zijn.

TOP